Wil je vanuit huis werken of doe je dat al? Zo ja, dan is een tuinkantoor misschien iets voor jou. Maar is zo’n tuinkantoor het wel waard als je ook gewoon thuis binnen kunt werken?

Er zijn een aantal belangrijke reden waarom je dit jaar een tuinkantoor nodig hebt. Misschien heb je alleen nog maar slechte verhalen gehoord, zoals de hoge prijs of de hoeveelheid ruimte die er nodig is voor een tuinkantoor. Er zijn misschien wel wat minpuntjes, maar een werkplek in je achtertuin heeft ook veel voordelen.

Twijfel je nog steeds? Dit artikel zal een paar van de meest belangrijke voordelen bespreken over deze gebouwen in je tuin. Neem een kijkje naar de onderstaande lijst, en ik verzeker je dat je verrast zult zijn.

Redenen waarom je een tuinkantoor nodig hebt

Nog steeds in dubio of je een tuinkantoor zal aanschaffen? Hier zijn een aantal redenen waarom het misschien wel de beste keuze van je leven kan zijn. Laten we een kijkje nemen.

 

Hogere productiviteit

Buiten werken in het midden van de natuur kan wonderen doen voor je productiviteit. Het prachtige uitzicht op je tuin samen met alle vogeltjes en vlindertjes die langs komen vliegen zullen een rustige omgeving creëren, weg van alle stress van je drukke werkomgeving.   

Zo kun je je beter concentreren op je werk zonder afgeleid te raken door de collega’s om je heen. Het is ook de perfecte plek om videogesprekken te voeren aangezien niemand je zal storen of luid zal praten rondom je werkplek. Dit kan ook belangrijk zijn als er thuis kleine kinderen om je heen rennen.

 

Betere werk-privé balans

Een kantoor ver weg van huis helpt met het onderscheid maken tussen je werk en privéleven. Wanneer je thuis werkt op dezelfde plek waar je ook je vrije tijd besteedt, kan je je misschien schuldig en gestrest voelen wanneer je niet hard aan het werk bent. 

Wanneer je je werkplek fysiek afscheidt van je persoonlijke ruimte, kan je dit probleem vermijden. Dit is enkel één van de vele redenen waarom je een tuinkantoor nodig hebt.

Heb je kleine rondrennende kinderen thuis? Dat is nog een reden om je werkruimte in te delen weg van het hoofdgedeelte van je huis. Spelende kinderen kunnen morsen op belangrijke documenten, of deze documenten gebruiken om te tekenen, en het spreekt voor zich dat kinderen luid zijn. Als je deze afleiding wilt voorkomen, is het beter om te investeren in een apart gebouw waar je kinderen je niet kunnen storen.

 

Goed voor je mentale gezondheid

De natuur heeft haar manieren om de geest te kalmeren. Een kantoor in je tuin zorgt voor meer tijd die je in de natuur kunt doorbrengen. Dit zal je stressniveau doen dalen, je productiever maken en je gevoel van eigenwaarde doen vergroten, omdat je hard aan het werk bent. 

Als dit niet een van de beste redenen is waarom je een tuinkantoor nodig hebt, zal je daarbovenop ook nog de rust en stilte meemaken wanneer je die het hardst nodig hebt. Je kunt het ook zien als een manier van ontsnapping van alle chaos van je normale werkdag.

Een begin in de tuin in plaats van binnenshuis zal ook je normale werkomgeving doen veranderen. Je kunt je tuinkantoor op zo’n manier inrichten dat je er binnenin kunt werken of er kunt relaxen rondom. Zo breng je vernieuwing aan je dagelijkse routine, wat kan inspireren tot nieuwe motivatie en je productiviteit kan boosten.

 

Je werkplek is privé

In tegenstelling tot commerciële kantoren in grote bedrijven, is je persoonlijke werkplek in de tuin privé. Je hoeft je geen zorgen te maken over belangrijke documenten die ineens verdwijnen. Ook ben je de enige die de ruimte gebruikt, waardoor je de ruimte zo in kan richten hoe je zelf maar wilt.

Als je een groot whiteboard aan je muur wilt hangen om je plannen voor de toekomst te organiseren, hoef je je geen zorgen te maken dat iemand ineens al je werk uit zal wissen. En als kers op de taart: je huisdieren kunnen je gezelschap houden in je tuinkantoor wanneer je maar wilt. Niemand hoeft dit te weten dus niemand kan erover klagen.

 

Het is betaalbaarder dan een huurkantoor

Een kantoor in je tuin is veel beter betaalbaar dan een kantoor huren in een drukke bedrijfsplek. Als je de minste stress met de hoogste productiviteit wilt, moet je echt eens proberen om in de tuin te werken.

Tuinkantoren zullen op de lange termijn veel geld besparen. Je hoeft geen geld uit te geven aan benzine om naar je werk te rijden, en je hoeft geen huur te betalen. Misschien denk je dat de prijs van zo’n tuinkantoor wel aan de hoge kant is, maar als je wat onderzoek doet zal je snel versteld staan van de voordelen. 

En dat brengt ons bij het volgende punt….

 

Tuinkantoren kunnen waarde toevoegen aan je eigendom

Misschien was je je hier nog niet bewust van, maar een kantoor in je tuin kan waarde toevoegen aan je eigendom wanneer de bouw goed wordt uitgevoerd. Een goed ontworpen kantoor kan een wow-factor toevoegen aan je prachtige tuin.

Deze kantoren zijn ook minder duur dan een typische uitbouw. Ze zijn minder ingrijpend en hebben geen volledige bouwvergunning nodig. Hierdoor hoef je niet te wachten op een goedkeuring van de gemeente.

 

Je kunt je werkruimte personaliseren

Verlaag je stressniveau en verbeter je humeur door je tuinkantoor in te richten hoe je maar wilt. Dit betekent een hondenmand onder je bureau, je favoriete kleed op de vloer, een comfortabele bank, en familiefoto’s aan de muur of zelfs planten in je kantoor.

Niemand kan je vertellen hoe je werkruimte eruit moet zien. Als je iemand bent van de georganiseerde chaos, dan is een tuinkantoor de perfecte ruimte hiervoor. Je kunt je tuinkantoor ook zo ontwerpen dat hij perfect in de stijl van je bestaande tuin past.

 

Geen files of stressvol woon-werk verkeer

Het ergste van werken in een commercieel kantoor is het verkeer op de vroege morgen. Als je vanuit huis kunt werken, hoef je je geen zorgen meer te maken over het dagelijkse drukke verkeer. Zo maak je tijd vrij om in de plaats hiervan je tijd door te brengen met je familie of vriend(inn)en. 

Als je nu al thuis werkt geeft een tuinkantoor je de ruimte om fysieke vergaderingen te houden zonder je hele huis elke keer weer schoon te moeten maken, en je kunt het verkeer vermijden wanneer je met iemand afspreekt op een ontmoetingspunt. Iedereen weet hoe vervelend het kan zijn om de troep van je kinderen, huisdieren of partner op te moeten ruimen en ook nog eens je werk op tijd af te krijgen.

 

Duurzaam

Een tuinkantoor verlaagt je ecologische voetafdruk. Hoe? Omdat je niet meer naar kantoor hoeft te rijden verlaag je je koolstof uitstoot. Ook zijn de constructies vaak gebouwd van hout wat beter is voor de natuur vergeleken met plastic, bouwsteen of cement.

Er is zelfs onderzoek dat aantoont dat hout kan binden aan schadelijke chemicaliën. Dit maakt het beter voor je gezondheid om je tijd door te brengen in een tuinkantoor in plaats van binnenshuis.

 

Geen vergunningen nodig

Zoals eerder vermeld, heb je geen vergunning nodig voor een semi-permanent gebouw. Als je hier niet zeker van bent, controleer dan de regels in jouw gemeente. Niet overal kan je een tuinkantoor bouwen zonder een vergunning.

Als het is toegestaan in jouw gemeente, kan je meteen aan de slag gaan en een tuinhuis naar jouw wensen bestellen. Het huisje zal worden geleverd op de datum van jouw keuze en kan dan worden geïnstalleerd in je tuin. Als je ergens onzeker over bent, neem dan contact met ons op en we zullen je te hulp staan.

 

Veelgestelde vragen

 

Is een tuinkantoor het waard?

Ja, zonder enige twijfel. Tuinkantoren bieden een betere werkomgeving dan binnenshuis en uiteraard vergeleken met een kantoor. Als het voor jou mogelijk is om een tuinkantoor te installeren, zeg ik: ga ervoor! Doe wel goed je onderzoek vooraf, uiteraard.

Wat is een comfortabel formaat voor een tuinkantoor?

Tuinkantoren komen in vele soorten en maten. In het algemeen zijn de kleinste ongeveer 2.4 x 3.0 meter (8’ x 10’). De meeste populaire maten zijn echter rond de 3.7 x 3.0 meter (12’ x 10x) en 3.7x 2.4 meter (12’ x 8’). Zo heb je genoeg ruimte voor al je spullen zonder dat het te krap wordt.

Heeft een tuinkantoor beveiliging nodig?

Dat ligt eraan. Als je in een veilige buurt woont, heb je misschien geen beveiliging nodig, maar als de buurt wat onbetrouwbaar is heb je misschien wel beveiliging nodig. Als je je zorgen maakt, kan je een alarm voor je tuinkantoor installeren om jezelf gerust te stellen. Er zijn vele verschillende soorten alarm systemen, dus wees er zeker van eentje te kiezen die past bij je wensen.

Hoe kan ik internet krijgen in mijn tuinkantoor?

Het is heel eenvoudig om internet te krijgen in je tuin kantoor. Als het gebouw dicht bij je huis staat, bereikt de WiFi misschien ook je kantoor. Je kunt ook internet installeren direct in je tuin kantoor, neem hiervoor contact op met je internetprovider om te vragen naar de beste optie voor jou.

Kan ik een toilet installeren in mijn tuinkantoor?

In het algemeen heeft een tuinkantoor geen sanitair. Je kunt een toilet aanschaffen, maar dat zal dan moeten geïnstalleerd worden. Als je dat inderdaad wilt doen, heb je hier wellicht wel een vergunning voor nodig. Controleer dit goed voordat je begint met bouwen.

Laatste gedachten

Nu dat je een aantal redenen hebt gelezen waarom je een tuinkantoor nodig hebt in je leven, is het tijd om de verschillende opties te ontdekken. Je kunt ons artikel lezen over ideeën voor je tuinkantoor en om de stijl te vinden die het beste bij jou past. Wees er zeker van grondig onderzoek te doen voordat je ergens aan begint.

Je zult waarschijnlijk de gemeente moeten vragen om er zeker van te zijn of je een bouwvergunning nodig hebt, waarna je contact met ons op kunt nemen om jouw tuinkantoor te bestellen.

Ben je klaar voor een nieuw werkavontuur? 

Laten we gaan shoppen voor een tuinkantoor!