Loading...

Onderhoud van houten gebouwen - de basis

Houten gebouwen hebben een natuurlijke uitstraling en een gezond binnenklimaat, maar het gebruik van hout als belangrijkste constructiemateriaal stelt zijn eigen eisen. Als u de levensduur van uw gebouw wilt behouden en onze garantie wilt behouden, volg dan zorgvuldig de onderhoudsrichtlijnen.

Houten details behandelen

De eerste en tweede laag verf of conserveringsmiddelen op oliebasis moeten zo snel mogelijk worden aangebracht nadat de cabine is geïnstalleerd. Alle houten details van het gebouw (de binnenmuren, buitenmuren, vloerplanken, dakplaten, deurkozijnen, raamkozijnen, enzovoort) moeten worden behandeld met houtverduurzamingsmiddel. Nadat de eerste behandeling is voltooid, moet dit proces regelmatig worden herhaald volgens de bepalingen van de onderhoudshandleiding van uw product, en meestal om de vijf jaar. Als u de behandelrichtlijnen niet opvolgt, vervalt onze garantie.

De buitenbehandeling mag alleen in droge omstandigheden worden uitgevoerd. Gelieve geen buitenverf of conserveringsmiddelen aan te brengen bij vochtig of nat weer.

De storm bretels

Onze producten zijn uitgerust met metalen staven - stormbeugels - die na het oprichten door de hele muur moeten worden gestoken. De staven moeten van bovenaf worden vastgemaakt met een ring en moer en van onderaf met de hand worden vastgedraaid. Dit moet regelmatig worden gedaan - in het eerste jaar elke twee maanden en daarna niet minder dan eens in de vier maanden.

Gebruik alleen een steeksleutel als de moer door roest niet met de hand kan worden verplaatst. U kunt een moersleutel gebruiken om de moer los te draaien, maar het aandraaien dient idealiter altijd met de hand te gebeuren.

Laat het hout bezinken

De stammen in wandconstructies mogen nooit mechanisch aan elkaar worden bevestigd met schroeven of andere vormen van bevestiging. Met tong en groef gefreesde stammen zijn ontworpen om de integriteit van de structuur te behouden. Als u van plan bent isolatie of gipsplaten aan te brengen, moet u zwevende draaibanken gebruiken met een tolerantie van minimaal 7 cm zodat het hout kan uitzetten, krimpen en bezinken.

Houd er rekening mee dat hout een natuurlijk bouwmateriaal is. Scheuren en knopen in houten details zijn volkomen natuurlijk en zijn geen teken van slechte productkwaliteit. Ze brengen de integriteit of prestaties van uw product niet in gevaar en worden niet als defecten beschouwd.

Als u ervoor kiest om de vloer van uw cabine niet te isoleren en geen verwarmingssysteem installeert, houd er dan rekening mee dat er gaten in de vloerplanken van uw product kunnen ontstaan ​​die mogelijk moeten worden aangepast.

Let op welke soorten deuren en ramen bij uw product worden geleverd

Hoewel de meeste van onze producten standaard worden geleverd met deuren en ramen met rubberen afdichting, zijn er enkele producten met STANDAARD deur- en raamconstructies die geen rubberen afdichting hebben. Dit betekent dat deze deuren en ramen enige lekkage kunnen hebben tijdens mogelijke extreme weersomstandigheden, en dit is geen teken van een slechte productkwaliteit.

Als u deuren en ramen heeft zonder rubberen afdichting, raden we u aan om siliconen of rubberen afdichtingen achter de architraven te plaatsen. Dit wordt beschouwd als onderdeel van het basisonderhoudsregime en wordt niet gedaan tenzij u hier specifiek om vraagt.

Wanneer uw product wordt geleverd met deur- en raammodellen die standaard een rubberen afdichting hebben, is extra afdichting niet nodig.

Pas de deuren en ramen aan

Deuren en ramen met houten kozijnen kunnen door de natuurlijke zetting van de houten kozijnen problemen krijgen bij het openen en sluiten. Om er zeker van te zijn dat ze correct werken, gelieve de tijd te nemen om ze dienovereenkomstig aan te passen.

Wanneer u uw product installeert, merkt u misschien dat de openingen voor deuren en ramen groter zijn dan de items zelf. Dit is wederom nodig voor het initiële afwikkelingsproces. Als u denkt dat u de gaten die achterblijven achter de bevestigingsplaten van de deur en raamkozijnen wilt opvullen met schuimrubber of een ander isolatiemiddel, doe dat dan de eerste twee jaar na installatie niet. Mocht u toch het gevoel hebben dat het nodig is, dan kan dat achteraf.

Neem contact met ons op

Wilt u iets weten over onze Scandinavische kwaliteitshoutproducten? Neem dan contact met ons op.

Gardenhouse24

Zeppelinstraat 14c
3846 CL Harderwijk

0341 442 011

hallo@gardenhouse24.nl